Träningen var upplagd att vi ville börja nöta in presspelet.
Vilket vi har mycket att jobba på, dock är det inte lätt med så många nya spelare som inte har spelat på detta viset tidigare.
Dock vet vi att det kommer.

Uppvärmningen började väldigt bra! Bra tempo, fina kombinationer osv.
De sista fem minuterna var väl inget att hänga i julgranen då vi tappade i stort sett allt.
Denna sorts uppvärmning är ett väldigt bra sätt att se vilka som behärskar presspel och vilka som har lite att jobba på.
Mycket av det hela handlar även om kommunikation vilket ett fåtal vågar göra.
Joppe visade ett härligt go när han fick en snedtänding när ingen snackade med honom när de skulle sätta press.
Ibland är det bra att bli "galen" på sina lagkamrater för det visar att man vill vinna.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Efter snabba fötter gick vi tillbaka och spelade med fasta väggar.
Två minutsmatcher för att få upp ett bolltempo och få igång flåset lite.
Såg återigen stundtals väldigt bra ut.
Tekniskt sett är det inte många som kommer kunna ta oss.
Det hala underlaget satte dock stopp för mycket då alla såg ut som bambi på hal is.

Det sista på agenda var spel fem mot fem också detta i två minutersmatcher.
Här plockade spelarna fram ett jädrans go.
Många fina kombinationer och en hejdundrans många snygga mål.
Speciellt Jens "Sikkan" Bjervås smekte elegant upp bollen i krysset med VÄNSTERN?!?!
Jonte Nilsfors visade också var skåpet skulle stå med ett par vackra baljor.
Trots halkan höll vi uppe ett bra tempo genom hela träningen.
Sista löpningen skriver jag inte något om.
De flesta bet ihop och tryckte på fullt ut.
Dock märks det att vissa ligger en bra bit efter när det kommer till konditionen.

Överlag var det en väldigt bra första träning med bra tempo.
Återigen var det väldigt skoj att vi var såpass många.

Träningens snackis!

Snacket gick fortfarande vem som gjorde 1-1 mot Färjestaden.
Oskar vidhåller att det var han som gjorde målet.
Ämtiss sägs har bevis (store brorsan) att det var han.

Själv har man stenkoll på vem som gjorde det men grabbarna får slåss lite till om det.

Mvh
Coach Henke

Nybro Open!

Sitter nu efter två underbara dagar och försöker få lite perspektiv på allt.
Ber om ursäkt på förhand om jag blandar ihop målen eller hur de kom till!

Ängö BK - Svängsta IF
Ett motståndarlag vi inte visste allt för mycket om.
Svängsta visade sig vara ett av turneringens bästa lag.

Vi började matchen lite trevande, låg lite fel i positionsspelet.
Efter någon minut kom vi in i det och nästan direkt small det till.

1-0: Tobbe vinner bollen vid halva plan och sätter fart som den kobra han är, glidtacklar fram bollen till en framstormande Oskar Thor som glider in med bollen i mål.
Tror att det mesta av Oskars knähud satt kvar på mattan.

Svängsta kvitterar sen till 1 - 1

2-1: Målet minns jag tyvärr inte, dock var det Joppe som gjorde det.
Han drog väl 12 spelare som vanligt och dunkade upp bollen i nättaket.

3-1: Återigen är det Joppe som gör mål.
Denna gång är det Ämtiss som vinner boll på mittplan och servera Joppe som trycker dit den.

Svängsta slår sen in en frispark i slutsekunderna till 3-2.

En helt ok öppningsmatch mot ett väldigt bra motstånd.

Ängö BK - Ljungbyholm IF
Dags för match nummer två mot ett Ljungbyholm som förlorade sin första match.
En match som var sämre än den första.
Matchen innehöll ett mycket lägre tempo än första matchen.

1-0: Görs av Oskar Thor som dribblar (köttar) igenom tre st motståndare och enkelt vrickar bollen förbi målvakten. Ett mycket vackert mål.
Det sägs att han gjorde två tunnlar på vägen fram, låter detta vara osagt.

2-0: Om jag minns rätt är det Joppe som gör detta mål.
Efter ett väldigt vackert kombinationsspel dunkar Joppe upp bollen i nättaket.

Ängö BK - Kalmar Södra
I denna match krävdes minst en poäng för att bli gruppsegrare.
Motståndet var ett väldigt taggat Södra som precis fått en liten känga av Svängsta.

1-0: Oskar Thor är målskytt.

Södra gör sen 1-1.

2-1: Oskar Thor återigen som sätter det.

3-1: Tyvärr Oskar är 3-1 målet det enda målet i matchen att minnas!
Michael Westman tar fart från egen planhalva, som en hal ål rinner han igenom Södraförsvaret och placerar elegant in 3-1 som blir slutresultat!
Kanske turneringens snyggaste?

Vi vinner därmed gruppen och får möta Färjestaden i semifinalen.

Ängö BK - Färjestaden
Vi rivstarta matchen att genom att bränna 2-3 lägen som bör resulterat i något mål.
Istället för att ta ledningen så smäller det till bakom Oskar Servenius i målet.
1-0 till Färjestaden.

Trots underläget behåller vi lugnet och stressar inte upp oss och utdelningen kommer.

1-1: I en gröt framför målet får Jakob (Ämtiss) en tå på bollen och den rullar sakta med säkert in i mål. Tyvärr såg inte speakern vem som gjorde målet...rykterna säger att Oskar Servenius var framme hos domaren och försökte tigga till sig målet.
Dock vet vi alla vem det var som gjorde det.

Med fjuttiga 10 sekunder kvar händer det som man bara trodde händer i amerikanska sportfilmer.

2-1. Bollen hamnar hos Joppe som går in i banan och avlossar ett skott, målvakten släpper retur och Stefan Westman dyker upp och tåar in bollen i mål.

Med en underbar dramatisk upplösning når vi final mot ett Kalmar AIK som starkt har vunnit mot samtliga motståndare.

FINAL !!!
Ängö BK - Kalmar AIK
I ett fullsatt Nybro har folk samlats för att bara se finalen mellan Ängö BK - Kalmar AIK.
De som betalat fick se lite pausunderhållning genom att skåda Elitturneringen som spelades samtidigt.

En match där vi börjar bäst men inte riktigt får till några solklara lägen.
Som en blixt från klar himmel vänder KAIK spelet och gör 1-0.
Då finalen spelas 20 minuter pratade vi innan matchen att inte hetsa upp oss om vi skulle hamna i underläge.

Vi behåller lugnet men drabbas återigen av ett mål i baken.
2-0 KAIK när det var drygt sju minuter kvar av matchen.

När det är drygt fyra minuter kvar av matchen drabbas KAIK av en två minutersutvisning.

2-1: Vi behåller lugnet med en man mer och tillslut letar bollen fram sig till Oskar Thor som dunkar upp bollen i nättaket.

Efter 2-1 målet verkar det som att KAIK drabbas lite av panik.
De börjar falla väldigt långt ner med hela laget vilket gör att vi kan smälla på dem direkt när de får bollen...

2-2: Tobias Axelsson petar in bollen när det är lite mer än en minut kvar av matchen.

Matchen går sen till straffar.

Lotten gör att vi får börja slå första straffen.

Straff 1: Joppe tar han om den och iskallt rullar in den.

Kalmar AIK sätter sin första straff.

Straff 2: Ängö BKs lagkapten Eric Strömberg tar han om den andra och lika säkert smäller han in sin straff.

Kalmar AIK missar sen sin andra straff eller snarare Oskar Servenius räddar.

Straff 3: Robin Strandberg har ett psyke av guld! Pojken går framåt mot målvakten, tiden tickar.
Precis framför målvakten gör han en överstegsfint och rullar ISKALLT in bollen!!!!