Ber om ursäkt på förhand om jag blandar ihop målen eller hur de kom till!

Ett motståndarlag vi inte visste allt för mycket om.
Svängsta visade sig vara ett av turneringens bästa lag.

Vi började matchen lite trevande, låg lite fel i positionsspelet.
Efter någon minut kom vi in i det och nästan direkt small det till.

1-0: Tobbe vinner bollen vid halva plan och sätter fart som den kobra han är, glidtacklar fram bollen till en framstormande Oskar Thor som glider in med bollen i mål.
Tror att det mesta av Oskars knähud satt kvar på mattan.

Svängsta kvitterar sen till 1 - 1

2-1: Målet minns jag tyvärr inte, dock var det Joppe som gjorde det.
Han drog väl 12 spelare som vanligt och dunkade upp bollen i nättaket.

3-1: Återigen är det Joppe som gör mål.
Denna gång är det Ämtiss som vinner boll på mittplan och servera Joppe som trycker dit den.

Svängsta slår sen in en frispark i slutsekunderna till 3-2.

En helt ok öppningsmatch mot ett väldigt bra motstånd.

Ängö BK - Ljungbyholm IF
Dags för match nummer två mot ett Ljungbyholm som förlorade sin första match.
En match som var sämre än den första.
Matchen innehöll ett mycket lägre tempo än första matchen.

1-0: Görs av Oskar Thor som dribblar (köttar) igenom tre st motståndare och enkelt vrickar bollen förbi målvakten. Ett mycket vackert mål.
Det sägs att han gjorde två tunnlar på vägen fram, låter detta vara osagt.

2-0: Om jag minns rätt är det Joppe som gör detta mål.
Efter ett väldigt vackert kombinationsspel dunkar Joppe upp bollen i nättaket.

Ängö BK - Kalmar Södra
I denna match krävdes minst en poäng för att bli gruppsegrare.
Motståndet var ett väldigt taggat Södra som precis fått en liten känga av Svängsta.

1-0: Oskar Thor är målskytt.

Södra gör sen 1-1.

2-1: Oskar Thor återigen som sätter det.

3-1: Tyvärr Oskar är 3-1 målet det enda målet i matchen att minnas!
Michael Westman tar fart från egen planhalva, som en hal ål rinner han igenom Södraförsvaret och placerar elegant in 3-1 som blir slutresultat!
Kanske turneringens snyggaste?

Vi vinner därmed gruppen och får möta Färjestaden i semifinalen.

Ängö BK - Färjestaden
Vi rivstarta matchen att genom att bränna 2-3 lägen som bör resulterat i något mål.
Istället för att ta ledningen så smäller det till bakom Oskar Servenius i målet.
1-0 till Färjestaden.

Trots underläget behåller vi lugnet och stressar inte upp oss och utdelningen kommer.

1-1: I en gröt framför målet får Jakob (Ämtiss) en tå på bollen och den rullar sakta med säkert in i mål. Tyvärr såg inte speakern vem som gjorde målet...rykterna säger att Oskar Servenius var framme hos domaren och försökte tigga till sig målet.
Dock vet vi alla vem det var som gjorde det.

Med fjuttiga 10 sekunder kvar händer det som man bara trodde händer i amerikanska sportfilmer.

2-1. Bollen hamnar hos Joppe som går in i banan och avlossar ett skott, målvakten släpper retur och Stefan Westman dyker upp och tåar in bollen i mål.

Med en underbar dramatisk upplösning når vi final mot ett Kalmar AIK som starkt har vunnit mot samtliga motståndare.

FINAL !!!
Ängö BK - Kalmar AIK
I ett fullsatt Nybro har folk samlats för att bara se finalen mellan Ängö BK - Kalmar AIK.
De som betalat fick se lite pausunderhållning genom att skåda Elitturneringen som spelades samtidigt.

En match där vi börjar bäst men inte riktigt får till några solklara lägen.
Som en blixt från klar himmel vänder KAIK spelet och gör 1-0.
Då finalen spelas 20 minuter pratade vi innan matchen att inte hetsa upp oss om vi skulle hamna i underläge.

Vi behåller lugnet men drabbas återigen av ett mål i baken.
2-0 KAIK när det var drygt sju minuter kvar av matchen.

När det är drygt fyra minuter kvar av matchen drabbas KAIK av en två minutersutvisning.

2-1: Vi behåller lugnet med en man mer och tillslut letar bollen fram sig till Oskar Thor som dunkar upp bollen i nättaket.

Efter 2-1 målet verkar det som att KAIK drabbas lite av panik.
De börjar falla väldigt långt ner med hela laget vilket gör att vi kan smälla på dem direkt när de får bollen...

2-2: Tobias Axelsson petar in bollen när det är lite mer än en minut kvar av matchen.

Matchen går sen till straffar.

Lotten gör att vi får börja slå första straffen.

Straff 1: Joppe tar han om den och iskallt rullar in den.

Kalmar AIK sätter sin första straff.

Straff 2: Ängö BKs lagkapten Eric Strömberg tar han om den andra och lika säkert smäller han in sin straff.

Kalmar AIK missar sen sin andra straff eller snarare Oskar Servenius räddar.

Straff 3: Robin Strandberg har ett psyke av guld! Pojken går framåt mot målvakten, tiden tickar.
Precis framför målvakten gör han en överstegsfint och rullar ISKALLT in bollen!!!!